subota, 15. studenoga 2014.

Samopoštovanje ili samo imidž ?!


Kako danas u društvu u kojem životne vrijednosti trebamo tražiti sa svijećom prepoznati osobu koja ima samopoštovanje; danas kada je sve puno "maski" i svatko se skriva ispod svoje te igra neku zamišljenu ulogu. U današnjem svijetu konzumerizma gdje je imidž osnova svega pa tako i imidž samopoštovonja jer ako prijatelji , kolege, partneri mislile o vama da imate samopoštovanja onda je to korak ka uspjehu ?!


Važno je znati samopoštovanje je unutrašnja vrijednost i uvijek se prepozna onaj koji glumi koliko god bio dobar glumac.

ČOVJEKA KOJI IMA SAMOPOŠTOVANJE možemo prepoznati jer vodi računa o svom psihičkom i fizičkom zdravlju. Čovjek koji ima samopoštovanje preuzima odgovornost za svoj život. On živi u zahvalnosti i zna da Zahvalnost odražava sklad sa životom!

Mogli bi reći da se samopoštovanje sastoji od šest komponenti.
One mogu ojačati ili ometati vitalnost naših života. To su:

TJELESNA SIGURNOST
 • Odsustvo tjelesne patnje
EMOCIONALNA SIGURNOST
 • Odsustvo zastrašivanja i strahova
IDENTITET
 • Tko sam ja
PRIPADNOST
 • Osjećaj pripadnosti
KOMPETENCIJA
 • Osjećaj da je osoba sposobna
POSLANSTVO
 • Osjećaj neke osobe da ima smisao i pravac


Pogledajte u ogledalo i vidite da li u vas gleda osoba koja ima samopoštovanje!


N.

2 komentara:

 1. Odjeća nam pomaže pri izgradnji samopoštovanja i imidža.

  OdgovoriIzbriši
 2. Može pomoći odjeća, međutim važno je znati da je samopoštovanje unutrašnje stanje i da na prvu koliko god da posložimo izvana to može biti samo privid a ne pravo stanje.
  I to se prepozna- osjeća. Kada se radi na promjenama nekada je lakše raditi izvana pa se postupno kretati na unutra, to ovisi o tipu čovjeka. Znači da bi došli do samopoštovanja možemo krenuti i sa adekvatnom odjećom i onda dalje.....

  OdgovoriIzbriši